В Україні можуть повернути обов'язкове проходження техогляду транспортних засобів.

Уточнюється, що вимоги до технічного стану ТЗ і його обладнання міняти не збираються. Таким чином, проводити ВТК будуть спеціально навчені та атестовані експерти, які, як і належить, будуть проходити тест на профпридатність кожні 5 років. Про це пише "Апостроф".


Крім того, станції, придатні для проходження техогляду повинні отримати акредитацію, щоб мати можливість займатися проведенням ВТК. Адже згідно з правилами, перевірка стану автомобіля обов'язково повинна фіксуватися фото - і відеотехнікою, а відповідний матеріал зберігатися в спеціальних архівах.

Вимоги до технічного стану ТЗ і його обладнання залишилися колишніми. Але варто враховувати, що вони були прописані в постанові КМУ, а значить при необхідності їх легко можна відредагувати.


До слова, експерти відзначили, що від техогляду звільняються транспортні засоби зі швидкістю не більше 25 км / год, а також ті, які не використовуються на вулично-дорожній мережі загального користування, і ТЗ з об'ємом двигуна до 125 см3 або електродвигуном потужністю до 4 кВт.

Також уточнюється, з якою періодичністю повинен проходити техогляд той чи інший автомобіль:


Всі перераховані зміни щодо проходження техогляду транспортних засобів повинні набрати чинності з 1 січня 2022 року.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, як "розводять" на покупці машин з Європи і США. Є ризик навіть залишитися без автомобіля.

Також наш портал повідомляв, що експерти підказали, як уникнути штрафів під час зупинки транспорту поліцейським.

Нагадуємо, що українських водіїв зобов'яжуть їздити за новими правилами.