У штаб-квартирі Співдружності Незалежних Держав у Санкт-Петербурзі під час початку чергової сесії Міжпарламентської асамблеї на вуличний флагшток було піднято український прапор разом із прапорами інших 10 країн. Однак це викликало негативну реакцію у певної частини російського суспільства, і прапор був зірваний.

Докладніше про це повідомляють росЗМІ.

Варто зазначити, що Україна не є членом Співдружності Незалежних Держав, оскільки не підписала Статуту цієї організації. Проте Росія продовжує запрошувати Україну на зустрічі в рамках СНД, незважаючи на незаконну анексію Криму, початок російської агресії на Донбасі у 2014 році, яка вилилася у повномасштабну війну у 2022 році.

Однак факт підняття українського прапора на вуличному флагштоку викликав подив у багатьох росіян і спричинив дискредитацію російської армії в очах громадськості. Не варто допускати такі провокаційні дії, які можуть спричинити подальше запеклі відносини між країнами та населенням.

Тому важливо закликати до збереження миру та спокою у регіоні, а конфлікти між державами необхідно вирішувати дипломатичним шляхом. Суспільство має нести відповідальність за свої дії та поважати права та інтереси інших народів та країн, навіть якщо вони не збігаються зі своїми власними.

Читайте також: