Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов не розкидається прогнозами щодо війни, але інколи озвучує резонансні речі. При цьому більшість його прогнозів справджувалися. Наприклад, 29 жовтня 2022 він спрогнозував, що операція з деокупації Херсона триватиме до кінця листопада і воно так і сталося.

Що ж до Криму, то ще у грудні 2022 року начальник ГУР МО Кирило Буданов заявив, що Україна поверне тимчасово окупований Крим комбінованим шляхом – військовою силою та дипломатією. А станеться це навесні 2023 року.

"Крим буде повернутий комбінованим шляхом: і силою, і дипломатією. Але без сили нічого не буде. Наші підрозділи зайдуть туди зі зброєю в руках", - говорив він в одному з інтерв'ю.

Незважаючи на те, що зараз уже 18 квітня, але в інтерв'ю NV голова ГУР все ще впевнений, що ЗСУ зайдуть на півострів навесні.

За його словами, до кінця весни 2023 року ще досить багато часу. Втім, конкретики він уникнув.

"У мене ще є проміжок часу... У нас все йде за графіком. Давайте подивимося, як розвиватимуться події найближчим часом", - сказав Буданов, зазначивши, що інших прогнозів щодо звільнення Криму він не має.

Читайте також:

Сотні хрестів та свіжих вінків: у Росії знайшли секретний цвинтар військових. Відео

Москва вимирає: призовників почали відловлювати за допомогою камер спостереження

Справжній герой: мешканець Харківщини "поламав" російських окупантів, які зайшли до його будинку