В США виступили із закликом до своїх громадян терміново покинути Росію.

Справедливості заради варто відзначити, що це стосується тільки тих, у кого добігає кінця термін візи для перебування в РФ. Саме їх посольство США просить повернутися до Сполучених Штатів до 15 червня. Про це пише "Українська правда".


Справа в тому, що це крайній термін, який був встановлений урядом Росії. Якщо ж громадянин США хоче залишитися в Росії по закінченню 15 червня, то потрібно найближчим часом відвідати місцеве відділення МВС, щоб оформити потрібні для цього документи.

Також американське посольство уточнило, що не може дати відповіді на питання, що стосуються російських віз, оскільки все це повністю контролюється урядом РФ. У той же час, що примітно, посольство США в Росії з 12 травня видаватиме не всі візи, а лише дипломатичні.

Стало відомо, що далі робити громадянам США, у яких закінчується Віза Росії, фото: РБК-Україна

Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що влада Росії заборонила представництву США в РФ брати на роботу іноземних громадян. З цієї причини, американське посольство в РФ і було змушене зупинити обробку неімміграційних віз для недипломатичних поїздок.

Разом з тим посольство США в Москві не надаватиме навіть прості Нотаріальні послуги та консульські звіти про народження за кордоном. Більш того, надання екстрених послуг громадянам США в Росії теж можуть призупинити через обмежені можливості співробітників виїжджати за межі Москви.

Раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Путін може ще повернути свою армію до кордонів України.

Також наш портал повідомляв, що СБУ попередила українців про нову диверсію Росії перед Великоднем.

Нагадуємо, що Лавров зробив заяву про війну з Україною.