СНУ ім. В. Даля представив макет нового сучасного електромобіля, який отримав назву "Єва".

Над проектом працює група науковців із залученням студентів університету Сєвєродонецького політехнічного фахового коледжу, повідомляє пресслужба університету.

Керівником групи є Олексій Целіщев – проректор з наукової роботи СНУ ім. В. Даля, доктор технічних наук, професор. Крім нього над проєктом трудяться Марина Лорія – доктор технічних наук, професор; Віталій Міллер – аспірант, провідний спеціаліст заводу BMW, Роман Водяник – випускник СНУ ім. В. Даля.

Повідомляється, що макет повністю функціонуючий та здатний проїхати до 100 км на швидкісті до 80 км/год. Швидкість обмежена програмно.

У електромобіля є електродвигун з електробатареєю. Автомобіль має рамну конструкцію. Кузов автомобіля виготовлено зі склопластику, і цей факт не залишився поза увагою гостей і журналістів.

Фото: Олександр Малінін

Метою проєкта є створення першого українського електромобіля, який за технічними характеристиками відповідатиме світовим стандартам і матиме покращені характеристики з безпеки і комфорту.

Групи поставили перед собою задачі спроектувати конструкцію електромобілю з покращеними характеристиками та удосконалити технологію виробництва.

Завдяки аналізу можна буде виявити вагомі недоліки такі, як складність виготовлення друкованих форм та штампованих сталевих деталей для кузова; складність процесу зварювання та монтажу, яка потребує великих капіталовкладень; необхідність захисту кузову від корозії та лакування.

Фото: Олександр Малінін

Електромобіль має довжину 4 м та абсолютно рівну підлогу довжиною 3.1 м.

Завдяки запропонованій "модульній платформі" базовий автомобіль можна буде за бажанням користувача достатньо легко перетворювати протягом експлуатації.

Вартість авто буде починатися від 12 тисяч доларів і він з легкістю може заповнити сегмент ринку бюджетних автомобілів.

Раніше Hyser писав про те, що в Мережі показали авто вартістю до 3 тисяч доларів.

Також Hyser повідомляв, що умілець створив справжній електрокар на базі "Запоріжця".

Нагадаємо, що українська поліція націлилась на гаманці водіїв.