Українці створили унікальний електрокар Єва

В Україні розробили унікальний електрокар, який має всі шанси стати альтернативою творінню Ілона Маска - електрокарам Tesla. Автомобіль створили вчені СНУ ім. В. Даля спільно зі студентами університету та Сєвєродонецького політехнічного професійного коледжу. Що являє собою український електромобіль, йдеться на офіційному сайті навчального закладу.

Електрокар Єва. Фото: snu.edu.ua
Електрокар Єва. Фото: snu.edu.ua

Повідомляється, що на даний момент український електромобіль Єва існує у вигляді діючого прототипу, який здатний подолати близько 100 кілометрів шляху на одному заряді. Максимальна швидкість прототипу становить 80 кілометрів на годину. Уточнюється, електромобіль оснащений одним електромотором і батареєю, проте передбачена можливість установки другої тягової батареї і сонячних панелей на даху і капоті. Це в кінцевому підсумку збільшить запас ходу до 500 кілометрів.

Електрокар Єва. Фото: snu.edu.ua
Електрокар Єва. Фото: snu.edu.ua

Керувати електромобілем Єва зможуть люди з інвалідністю, завдяки спеціально розробленій конструкції кузова. Підкреслюється, що при довжині кузова 4 метри Єва має рівну підлогу довжиною 3,1 метра. Також внутрішня Висота салону дає можливість трансформувати електрокар у місткий двомісний фургон, п'ятимісний автомобіль або навіть мобільний офіс.

Електрокар Єва. Фото: snu.edu.ua
Електрокар Єва. Фото: snu.edu.ua

Також розробники згадують про ще одну родзинку електромобіля, а саме унікальну технологію безпеки, яка до цього часу не використовувалася в автомобілях. Однак подробиці поки тримають в таємниці. Ціна такого автомобіля, за попередніми оцінками, може становити близько 12 тисяч доларів. Чи піде Єва в серійне виробництво поки невідомо, але творці мають намір розвивати проєкт, тому електромобіль має всі шанси стати альтернативою Tesla.

Раніше портал Hyser повідомляв, що умілець створив унікальний електрокар на базі звичайного "запорожця", який набирає від нуля до сотні за кілька секунд.

Також наш портал інформував, що у мережі показали потужний позашляховик, який зробили зі старенького "Запорожця".

Нагадаємо, що українцям назвали найкращі автомобілі, які можна купити за ціною до 3 тисяч доларів.