У МОЗ припускають, що "червону" зону епідемічної небезпеки скоро покинуть кілька міст

Про те, що столиця України змінить "червоний" карантинний маркер на "жовтий", під час проведення онлайн-брифінгу у вівторок, 27 квітня, заявив глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов.

Зокрема, відомство охорони здоров'я вже направило відповідну заявку в Держкомісію з питань ТЕБ і НС, оскільки в Києві вже не спостерігається перевищення норм, визначених у МОЗ щодо числа пацієнтів, кількості госпіталізованих і загальної чисельності ліжко-місць з підведеним киснем. Таким чином, Київ скоро перейде в "жовту" карантинну зону.

Повна версія промови глави МОЗ України Максима Степанова доступна трохи нижче.

Також про подібну подію, в ефірі каналу "Україна24", повідомив і голова міської державної адміністрації міста Житомир, Сергій Сухомлин, зазначивши, що ситуація з коронавірусною інфекцією поліпшується з кожним днем. За словами Сухомлина, вже 28 - 29 квітня, в місті будуть саме ті показники, які необхідні для переміщення Житомира з "червоної" зони епідемічної небезпеки в "жовту", бо в останні кілька днів жителі "фактично в нормі". Але все ж необхідно почекати ще один день, і, якщо все буде так, як прогнозується, то вже на цьому тижні Житомир послабить карантинні обмеження.

Відео з мером Житомира Сергієм Сухомлином доступно трохи нижче.

А ми нагадуємо, які ж саме карантинні заходи слід дотримуватися в регіонах, що знаходяться в "жовтій" зоні карантину:

  • забороняється відвідування сторонніми особами установ і закладів соцзахисту, в яких перебувають або проживають громадяни похилого віку;
  • не допускається робота хостелів;
  • заклади громадського харчування можуть бути відкриті тільки з 7 ранку до 12 години ночі(крім виносу або доставляння).

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у РФ опублікували указ, згідно з яким на військові збори скликають громадян, які перебувають у запасі.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що у Кабінеті Міністрів прийняли рішення про посилення правил призначення житлової субсидії українцям.

А до цього ми розповідали про те, що Офіс Президента відправить у відставку Максима Степанова.