Українці зможуть переглянути трансляцію Великоднього богослужіння

Вже цього тижня 1 і 2 травня українці будуть святкувати Воскресіння Христове. Однак у зв'язку з напруженою епідеміологічною ситуацією піти до церкви на Великоднє богослужіння не вийти. Тому его транслюватимуть телеканали. Які саме йдеться у повідомленні пресслужби НСТУ.
Так, подивитися Великодні богослужіння зі Свято-Михайлівського Золотоверхого собору і Патріаршого собору Воскресіння Христового можна на телеканалах "UA: Перший" і "UA: Крим".
У суботу, 1 травня українці зможуть переглянути урочисте богослужіння Православної церкви України з нагоди світлого Христового Воскресіння, яке розпочнеться о 23:00. Богослужіння у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі очолить настоятель Православної церкви України Епіфаній.

Наступного дня, о 07: 30 розпочнуться Великодні богослужіння з Патріаршого собору Воскресіння Христового Української греко-Католицької церкви, які транслюватимуть телеканали "UA: Перший" та "UA: Крим".

Напередодні глава держави Володимир Зеленський звернувся до українців з проханням не забувати про пандемію коронавірусної інфекції та дотримуватися карантинних обмежень, у тому числі під час святкування Великодня. Президент рекомендував відмовитися в цьому році від відвідування храмів і провести свято в колі рідних, оскільки скупчення людей на Великдень можуть обернутися новою хвилею захворюваності.

Глава МОЗ Максим Степанов також застеріг про нову хвилю пандемії після Великодня і травневих свят. Міністр підтвердив слова президента і закликав відмовитися від відвідування богослужінь, щоб уникнути серйозних наслідків.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Києві через напружену епідеміологічну ситуацію прийняли рішення про посилення карантинних обмежень на Великдень.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, що категорично заборонено робити в останній тиждень перед Великоднем.

Нагадаємо, що настоятель ПЦУ Епіфаній розповів українцям, як пройде святкування Великодня в умовах пандемії коронавірусу.