У Дніпрі місцеві жителі звернули увагу на підвищений невідомими прапор

Наближається 9 травня, у зв'язку з чим, незважаючи на закон про декомунізацію, в черговий раз піднімається хвиля симпатизуючих СРСР громадян, які носять або вивішують радянську символіку. Про один з таких випадків у соціальній мережі Facebook розповів Ігор Куликовський.

Він опублікував фотографію, на якій відображено, як у Дніпрі на одному з будинків невідомі вивісили величезний прапор, на якому зображений Йосип Сталін. У публікації користувач мережі написав, що в Дніпрі на будівлі охорони автостоянки повісили прапор і що, як він зрозумів, "деякі домовленості 2014-го з деякими верствами (недобитими (недобитими)) вже не діють).

На прапорі зображений Йосип Сталін і напис " Спасибі дідові за перемогу!!!". Пізніше на місце події прибули співробітники правоохоронних органів, які зняли прапор з будівлі.

Користувачі Мережі на цю подію відреагували різко негативно: "в Одесі на молдованці одного такого вчора оформив. На колонтаївській затримали чоловік з символікою СРСР на одязі. Згідно зі статтею 436-1, йому світить до 5 років в'язниці"; "а потім ображаються, що у них стоянки горять"; "весняне загострення"; "жах який".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що станцію київського метро "Героїв Дніпра" місцевий житель пропонує перейменувати в "Героїв УПА" і створив відповідну петицію. Йдеться про станцію, розташовану на Оболонсько-Теремківській лінії метро. Крім назви пропонується змінити оформлення станції відповідно до вимог Закону про декомунізацію, тобто замінити гвардійську" колорадську " стрічку на червоно-чорну символіку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що" червона " зона знову розширюється і поповнилася ще однією областю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ОБСЄ надійшла інформація про те, що на Донбасі вже поновилися військові дії.

Також "Hyser" писав, що українцям нагадали, скільки додаткових вихідних планується на травень.