Умільці створили незвичайний всюдихід на базі "Запорожця"

Автомобіль "Запорожець" завдяки своїй невеликій вазі може без проблем подолати навіть найважче бездоріжжя. Умільці з Харкова настільки модернізували старенький ЗАЗ, що його прохідності позаздрить навіть танк. Відповідне відео з'явилося на youtube-каналі OFFROAD CONTROL LIVE.
У мережі набирає популярності відео з незвичайним саморобним позашляховиком ZAZ-Monster, який без особливих зусиль долає заболочені ділянки і бруд. Автомобіль створили два жителі Харкова. Умільці використовували кузов від 30-річного ЗАЗ-968М, і ходову від УАЗ-469 і в результаті клопіткої роботи вийшов справжній король бездоріжжя. До слова, робота у майстрів зайняла близько двох місяців.

На початку багато хто скептично віднесли до саморобного позашляховика і його прохідності, проте в мережі з'явилося відео, де автомобіль гідно пройшов випробування бездоріжжям. На ролику ZAZ-Monster показав дуже хороші результати на тлі інших позашляховиків, серед яких був навіть УАЗ-469 на тракторних шинах. "Запорожець" заїхав у глибоку калюжу з брудом і спокійно вибрався з пастки, в якій могли занурити навіть сучасні позашляховики.

Ясна річ, що потужності заводського двигуна для таких поїздок не вистачило б. Тому умільці оснастили своє творіння 2,5-літровим двигуном ЗМЗ-405 потужністю 150 кінських сил, який поставили спереду, на місці багажника. Більш потужний двигун, невелика вага і піднята підвіска в тандемі перетворили старенький "Запорожець" на справжній всюдихід.