Українцям нагадали про зміну правил призначення житлової субсидії з 1 травня

В Україні з 1 травня 2021 року змінюються правила призначення житлових субсидій, тому перепризначення допомоги на наступний період проводитиметься за новим порядком. Що саме змінилося, говориться у відповідній постанові уряду.

Так, згідно з Постановою Уряду для отримання або перепризначення субсидії на наступний період всі громадяни повинні подати нові заяви про призначення допомоги, а також надати декларації про доходи та витрати осіб, які претендують на отримання житлової субсидії.

Крім того при призначенні субсидій будуть враховувати доходи громадян від депозитів, а також дивіденди від цінних паперів та інше. Також скасовується діяльність комісій, які приймали рішення про призначення допомоги окремим особам, які не мають права на отримання субсидії.

У зв'язку з посиленням правил призначення субсидії без допомоги можуть залишити громадян, які купували валюту або товари і послуги на суму понад 50 тисяч гривень. Якщо українець має банківський депозит, який перевищує 5 прожиткових мінімумів, то йому також можуть відмовити в призначенні субсидії. Також причиною для відмови в субсидії може стати поїздка закордон.

Як раніше заявляли в уряді такі заходи були прийняті для того, щоб виключити зі списку одержувачів субсидій тих громадян, які в змозі оплачувати комунальні послуги без допомоги держави. За даними Мінфіну за минулий рік 830 одержувачів субсидій купили валюту загальною сумою майже в 140 мільйонів гривень. Всього в Україні налічується близько 4 мільйонів субсидіантів, але через кілька сотень недобросовісних громадян, перевірці піддано абсолютно всіх.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерт спрогнозував різке підвищення тарифів на електроенергію і блакитне паливо.

Також наш портал інформував, що тарифи на електроенергію будуть утримувати ще протягом декількох місяць, а після енергопостачальні компанії почнуть підвищувати ціни.

Нагадаємо, що експерт назвав кілька ефективних способів, які допоможуть зменшити борги за комунальні послуги в Україні.