За 2021 рік українських пенсіонерів очікує ще дві надбавки до виплат

Український уряд намагається потроху, але регулярно підвищувати виплати пенсіонер, за рахунок чого вони формують спеціальний календар пенсій. України в цьому році вже отримали кілька надбавок до пенсій, тому на поточний рік залишилося тільки два підвищення — в липні і в грудні. Про це повідомляє iнформаційний портал "Апостроф".

Повідомляється, що на початку липня уряд хоче підвищити прожитковий мінімум для непрацездатних осіб майже на сотню гривень: з 1 769 до 1 854 гривень. Це також означатиме, що і мінімальні пенсійні виплати також піднімуться до 1 854 гривень.

Крім мінімальної пенсії, українські пенсіонери отримають і збільшені надбавки до своїх виплат. Це стосується, наприклад, надбавок за понаднормовий стаж, учасникам та інвалідам війни, ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, особливі заслуги і так далі. Повідомляється, що надбавка за кожен рік понаднормового стажу для пенсіонерів збільшиться на 85 копійок.

Крім того, на сьогоднішній день одержувачі пенсій старше 80 років щомісяця отримують надбавку в розмірі 500 гривень, незалежно від Розмір їх виплат.

Друге, що залишилося значуще підвищення-грудневе. Тоді уряд, знову ж таки, хоче ще раз підвищити прожитковий мінімум для непрацездатних осіб, правда, не так сильно. Він збільшиться на 80 гривень і досягне рівня 1 934 гривень. Це означає, що знову підвищаться мінімальні виплати, а щороку понаднормового трудового стажу приноситиме зайві 80 копійок.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві соціальної політики розповіли про подробиці майбутньої пенсійної реформи.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Шмигаль нагадав українцям про те, що пенсії незабаром будуть перераховуватися тільки на карти.

Також "Hyser" писав, що експерти висловилися щодо того, яке майбутнє очікує ПриватБанк і Ощадбанк.