Російсько-американські відносини за всю історію існування ніколи не були простими. Більш того, в 2020 році Помпео заявив, що Росія входить до числа ворогів США, а її президент Володимир Путін погрожує всім американцям, які люблять свободу. Мабуть, це висловлювання і спонукало главу Кремля до рішучих дій, а США на них теж жорстко відповіли.

Так, 30 квітня стало відомо, що посольство США припиняє з 12 травня видавати росіянам неімміграційні візи.

На сайті місії сказано, що посольство США в Москві з 12 травня обмежиться лише екстреними консульськими послугами, включивши в них тільки необхідні для громадян США та імміграційні візи, пов'язаних з питаннями життя і смерті. Це означає, що тепер посольство буде займатися в більшості видачею імміграційних віз у разі закінчення їх терміну дії або дипломатичних віз.

Пов'язано це з тим, що Уряд Росії змусив США скоротити штат своїх співробітників на 75%, так як 23 квітня Володимир Путін підписав указ, що обмежує прийом на роботу в дипломатичні представництва представників недружніх Росії країн. Крім того, Москва вирішила обмежити свободу пересування американським дипломатам, що залишаються в країні, і покінчити з практикою короткострокових ділових поїздок співробітників Держдепу США в РФ.

Росіяни таке рішення посольства США охарактеризували "проявом архаїчності та неефективності американських консульських і дипломатичних служб". На США тут же посипалися звинувачення що візове обслуговування завжди проводилося із затримками, а "інтерв'ю" у консула доводилося чекати, як правило, близько року.

"Американці прийняли це рішення і фактично таким чином обмежують можливості для нормальної міжнародної роботи, життя громадян Росії", - заявив відомий російський політолог Дмитро Солонніков.

Відзначимо, що зараз з оформленням документів росіянам зможуть допомогти Україна, Грузія, Вірменія, Азербайджан, Казахстан, Киргизія та інші країни СНД. При цьому самим бюджетним варіантом буде поїздка за візою до Києва.

Раніше Hyser писав, що Росія стягує війська до Криму.

Також наш портал повідомляв, що США закликали своїх громадян покинути Росію.

Нагадаємо, що бойовий корабель США зайшов у Чорне море.