Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів про те, як повинен здійснюватися перехід на банківські картки для пенсіонерів.

Так, Денис Шмигаль висловив свою думку про те, що перехід на банківські картки для пенсіонерів повинен здійснюватися поступово і це повинно бути в добровільному порядку. Про це прем'єр-міністр України написав у своєму Telegram-канал.

Крім того Шмигаль запевнив, що до цього процесу залучені всі державні структури та підрозділи. Тому все повинно пройти швидко і на вищому рівні. Але ніякого швидкого перекладу бути не повинна тому що це навіть технічно дуже важко здійснити.

Глава Уряду підкреслив, що вони повинні найближчим часом розробити ефективне рішення, яке дозволить захистити як пенсіонерів, так і листонош.

"Доставка пенсій повинна відбуватися максимально комфортно для людей. Перехід на отримання пенсій з готівкової на карткову форму повинен відбуватися поступово і реалізовуватися як право людей, а не зобов'язання", - йдеться в повідомленні Шмигаля.

Крім того Шмигаль запевнив, що всі державні підрозділи працюють над тим, щоб поліпшити якість послуг для пенсіонерів. Поки розробляється план в цьому напрямку.

У будь-якому випадку перехід на картки вигідний і самим одержувачам виплат. Тому що вони відразу ж будуть розуміти, коли зараховані гроші їм на рахунок і їм не потрібно буде йти в банк і стояти в касах. Тим більше, що зараз це дуже небезпечно для їхнього здоров'я. Всі пенсіонери зможуть зняти свою пенсію в будь-якому зручному банкоматі в будь-який зручний для них час.

Гроші нікуди з карток не подінуться. Кожен зможе ними розпоряджатися на свій розсуд.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні розповіли про те, як можна переоформити кредит на іншу особу.

Також писали, що українцям розповіли, що робити тим людям, у кого гроші лежать в Приватбанку та Ощадбанку.

Нагадаємо, що у Пенсійному фонді розповіли, кому цього разу пощастило з виплатами.