З початком травня в столиці припиняє діяти "червоний" рівень обмежень

Відсьогодні, суботи, 1 травня, столиця України Київ виходить з "червоної" зони адаптивного карантин, яка передбачає найсуворіші протиепідемічні обмеження. Про те, які обмеження залишаться повідомляє офіційна прес-служба КМДА.

Наприклад, з 1 травня починає працювати громадський транспорт, правда, дотримуватися в ньому антикоронавірусні заходи безпеки все одно доведеться. Крім цього, знову почнуть працювати установи торгівлі, ТРЦ, ринки, заклади громадського харчування та спортивні зали.

Вже з 5 травня у столиці знову почнуть працювати Заклади загальної, дошкільної та вищої освіти. Варто відзначити, що незважаючи на те, що рішенням Кабінету Міністрів Київ з "червоної" зони перейшов в "жовту", обмеження в ньому будуть діяти як для "помаранчевої" зони.

У зв'язку з цим, наприклад, забороняється перебування в громадських будівлях, спорудах, а також громадському транспорті без захисної маски. Крім цього, по вулиці заборонено ходити без документів, що підтверджують особу. Заборонено самовільне покидання місця самоізоляції або обсервації.

Всі громадські заходи повинні проводитися з розрахунку на те, що на одну людину має бути виділено не менше 4 квадратних метрів, а наповненість повинна становити не менше 50 відсотків місць. Обмеження щодо заповненості також стосуються кінотеатрів та інших культурних установ.

У громадському транспорті дозволено перевозити пасажирів тільки на половині сидячих місць, передбачених характеристиками ТЗ.

Дискотеки, робота нічних клубів, банкети та майстер-класи в закладах громадського харчування залишаються під забороною. Крім цього, закладам громадського харчування заборонено працювати в період з 24: 00 до 07: 00, в цей час можлива тільки доставка і винос замовлень.

Всі заклади розміщення, крім готелів, санаторіїв та реабілітаційних установ для інвалідів, працювати не можуть.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що головний санітарний лікар України розповів, які області вийдуть з "червоної" зони після Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українським туристам розповіли, що їм знадобиться замість ПЛР-тесту для відпочинку в Туреччині.

Також "Hyser" писав, що в Міністерстві охорони здоров'я звернули увагу на те, що"жовтих" зон стало на порядок більше.