У Міноборони США заявили про нові пересування російських військ

У Сполучених Штатах Америки заявили про продовження російської агресії проти України. Міністерство оборони Америки заявляє про те, що Російська Федерація посилює своє довгострокове перебування на анексованому Кримському півострові. Таким чином Кремль собі створює новий інструмент для примусу. Про це повідомляє Інформаційний портал "Голос Америки".

Глава розвідувального управління Міноборони США генерал-лейтенант Скотт Берр'є у свідченнях, які він надав комітету Сенату США з ЗС заявив, що крім військ, які вже були розміщені на території Криму, Кремль продовжує посилювати свою військову присутність, стримуючи таким чином морські і повітряні операції країн Заходу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні Сили Російської Федерації відвели значну частину своїх військ від українських кордонів, проте експерти вказують на те, що цим напруга, створюване російськими військами на Україну не закінчиться.

Хоча Росія дійсно відвела війська, якщо звернутися до цифр, то з'ясуватися, що всього було відведено приблизно 30-50% особового складу, на додаток до якого на кордоні з Україною залишилася велика кількість військової техніки.

Це так чи інакше тривожний сигнал, оскільки в разі необхідності російські війська зможуть дуже швидко повернуться на позицію. Експерти припускають, що це відбудеться приблизно в кінці липня, оскільки в кінці літа будуть проводитися спільні навчання військ РФ і Республіки Білорусь.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у ЗСУ розповіли, яка зустріч з повітря чекатиме російські війська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні пройшли навчання, на яких відпрацьовувалися дії в разі нападу Росії.

Також "Hyser" писав, що президент України Зеленський запропонував Володимиру Путіну зустріч у Ватикані.