У мережі з'явилася інформація про те, як буде проходити важливий для віруючих Захід

Вже сьогодні, 1 травня, в Єрусалимі відбудеться важливе для величезної кількості віруючий по всьому світу подія-сходження Благодатного вогню, яке щорічно відбувається в Храмі Гробу Господнього. Інформаційний портал "Укрінформ"розповів, як це відбуватиметься у 2021 році.

Повідомляється, що на брифінгу, присвяченому церемонії сходження Благодатного вогню, глава Департаменту світових релігій Міністерства закордонних справ Ізраїлю Шарон Регев розповіла, що в цьому році, як і в минулому, церемонія відбуватиметься в рамках встановлених урядом обмежень, пов'язаних з пандемією коронавірусу.

Безпосередньо на церемонії буде присутній всього дві з половиною тисячі осіб з 11 країн, які будуть відповідати рекомендаціям "зеленого стандарту" безпеки. Повідомляється, що в Храм Гробу Господнього попрямують делегати з України, Росії, Румунії, Грузії, Болгарії, Кіпру, Молдови, Білорусі, Греції, Польщі та Казахстану.

Також був озвучений план, за яким буде проходити церемонія. Розпочнеться вона о 09:30 за ізраїльським часом і триватиме приблизно до 14: 15, після чого вогонь передадуть іноземним делегатам, які відправляться з ними в свої країни з аеропорту Бенгуріон.

Особливу увагу приділено тому, щоб на церемонії 2021 року, як і в минулому році, у віруючих все ще була можливість відправити Благодатний вогонь в свої країни. Нагадаємо, що східні християни очікують сходження Благодатного вогню у Велику суботу, коли Христос перебував у труні. Цього року ця дата випала на 1 травня. Трансляція з'явиться в мережі на порталі Youtube.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що глава УПЦ звернувся до віруючих з проханням дотримуватися карантинних заходів під час богослужінь.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що синоптики розповіли, в яких регіонах погода на Великдень буде дощовою.

Також "Hyser" писав, що митрополит Онуфрій закликав припинити бойові дії на Донбасі і звільнити бранців.