На святкові вихідні, 1 та 2 травня, в Україні буде тепла погода. Однак, у більшості українських областях небо почорніє, пройдуть зливи, місцями з грозами. Суха погода очікується тільки в східних областях.

Про це розповіла синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Так в суботу, 1 травня, за прогнозом синоптика дощів буде небагато, а вже в неділю, 2 травня, очікуються грози в багатьох областях країни.

В той самий час нічних заморозків більше не буде.

"Завтра, в суботу, дощі пройдуть в західних і східних областях, на решті території України переважатиме суха погода", — запевнила Наталка Діденко.

У Києві субота також буде суха і тепла.

На Великдень, 2 травня, в Україні буде тепло і місцями повітря прогріється вище +20 градусів.

"Відразу хочу порадувати, що в Україні на свято буде тепло. Температура повітря в денні години очікується +15... +20 градусів, при наполегливому сонечку, +20... +24 градуси. Вночі, звичайно ж, свіжіше, але вже без заморозків: +7... +13, на північному заході й заході +4... +10 градусів", - розповіла синоптик.

У західних областях на свято дощі очікуються ближче до ночі. З ранку, поступово, до вечора дощі з грозами будуть направлятися в східному напрямку і будуть охоплювати 2 травня Північ, Центр, Південь (крім Запоріжжя і Криму).

"У східних областях на Великдень істотні опади малоймовірні", - спрогнозувала синоптик.

У Києві в неділю фахівець прогнозує зливу і грозу.

"На Великдень у Києві буде зоряно, прохолодно, +9... +12 градусів. Вдень 2 травня почне прибувати комфортне тепло, збільшуватися хмарність, посилиться південно-східний вітер і ввечері в неділю столицю помиє хороша злива, а гроза всім розповість, що Великдень прийшов в Україну!", - написала Наталка Діденко.

Додамо, за прогнозом Укргідрометцентру, в суботу, 1 травня, малохмарна погода без дощу буде в Житомирській, Вінницькій, Київській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській, Одеській, Полтавській та Сумській областях. На решті території країни дощі з грозами.

Прогноз погоди на 1 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

У неділю, 2 травня, суха погода збережеться тільки на території Донецької, Запорізької, Херсонської областей і в Криму.

Прогноз погоди на 2 травня. Скріншот з Укргідрометцентру

Раніше "Нyser" писав про те, що синоптики розповіли, коли в Україну прийде потепління.

Також наш портал повідомляв, 26 квітня в Київській області випав сніг, очевидці зробили фото.

Нагадуємо, синоптики дали точний прогноз на останній місяць весни.