Вже не перший тиждень ходять чутки про те, що міністра охорони здоров'я Максима Степанова збираються відправити у відставку. Сам міністр не згоден з такою думкою і заявляє, що зі своїми обов'язками зуміє впоратися повністю.

Про це глава МОЗ заявив у програмі "Народ проти" на каналі "Україна 24".

За словами Максима Степанова, підписи на його відставку збирають ще з травня 2020 року. Це пояснювали спочатку провалом ПЛР-тестування населення, введенням неправильних карантинних заходів. А потім говорили, що в країні пізно почалася вакцинація від COVID-19.

"Так у нас відбувається в країні. Я рік борюся з COVID-19, а вони (народні депутати - Ред.) рік борються зі мною", — заявив Максим Степанов.

Проте міністр робить все від себе залежне, щоб поліпшити ситуацію з епідемією в країні.

Також Максим Степанов пояснив, чому вважає претензії до себе несправедливими. На його думку, за рік під його керівництвом медична система зробила великий стрибок вперед.

"Здатність медичної системи робити ПЛР-тестування збільшена в 400 разів за рік. У нас на піку третьої хвилі епідемії на кисні перебувало 44 тисячі осіб. Рік тому система мала лише 3,5 тисяч ліжок з киснем", — розповів глава МОЗ.

Також Максим Степанов окремо зупинився на вакцинації й розповів чого зміг домогтися МОЗ.

"Ми зробили слайди - що зроблено МОЗ, щоб забезпечити країну вакцинами. Це статус забезпечення у 2021 році. Тут викладено включно те, на що у нас укладені, проплачені контракти — це 32 млн доз разом з COVAX", — розповів він.

Максим Степанов підкреслив, що здатний створити в Україні нормальну діючу медичну систему.

"Я витримаю, тому що я точно знаю, що в цій країні можна побудувати нормальну медицину, яка буде дійсно допомагати, і у людей не буде страху захворіти", — підсумував глава МОЗ.

Раніше "Нyser" писав про те, що депутат Олексій Гончаренко заявив, що Офіс президента збирається відправити у відставку міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Також наш портал повідомляв, Верховна Рада України прийняла рішення призначити на посаду міністра енергетики Германа Галущенко.

Нагадуємо, у Володимира Зеленського є як мінімум одна формальна причина розпустити Верховну Раду.