Попереду світле свято Великодня і кожен українців намагається його зустріти з самим хорошим настроєм і святковим столом з ласощами.

На цей раз свій стіл і улюблені святкові страви показала парламентарій з фракції" Голос " Кіра Рудик в програмі "Україна сьогодні" на телеканалі "Україна 24".

До приходу журналістів господиня приготувалася і виклала на стіл відміряні складові, з десяток посипань і прикраси у формі кроликів. Кіра Рудик родом із Закарпаття, вона каже, що на її батьківщині прийнято, щоб паска була, як пиріг, насичена, солодка, з цукатами і родзинками.

Вона зізнається, що на приготування їжі не завжди вистачає часу, але спекти паску своїми руками - це справа свята. Більш того, вона повинна відрапортувати всій своїй численній рідні з різних регіонів, що традиція дотримана.

Що стосується великодніх яєць, то Рудик впевнена, що вибирати потрібно тільки домашні великі яйця з великими жовтками.

На те, що спекти паски, у жінки, за її словами, зазвичай йде близько п'яти годин.

Своїми моментами приготування до свята поділився і народний депутат від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко.

Як робити паску - не знає, зізнається депутат. А ось про форшмак по-одеськи корінний одесит не тільки знає, але і добре вміє його готувати.

Олександр Качура з "Слуги народу" прийняв знімальну групу прямо в офісі, він каже, що це його другий дім. На закуску він зазвичай готує зелений салат з помідорами, який любить його півторарічна дочка. Піч паску Качура не запрошував, бо в офісі немає печі, проте рецепт тіста знає.

"Будемо розфарбовувати яйця, робити крашанки. Такий відомий інгредієнт для страв, але це те, чого, мабуть, не вистачає українській політиці", — сказав він.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, як освятити великодні кошики.

Також Hyser повідомляв, що в Україні суттєво збільшують наряди прикордонників.

Нагадаємо, що українців попередили про обстановку на травневі свята.