СБУ попередила українців про нову загрозу з боку Росії.

Не виключається ймовірність диверсій Росії перед Великоднем і травневими святами. Відповідну заяву зробила прес-служба Служби безпеки України, пише "Liga.net".

СБУ попередила українців про нову загрозу перед Великоднем, фото: Європейська правда

Справа в тому, що, як показують їхні спостереження, щороку саме в цей період посилюється російська пропаганда, починаються інформаційні вкидання і фейки, тобто підвищується ймовірність диверсій для дестабілізації ситуації в Україні. Однак в СБУ вже готові до цього і знають, як діятимуть.

У відомстві зазначили, що в квітні було проведено ряд антитерористичних навчань. Але, незважаючи на це, СБУ все одно закликає українців бути пильними і в разі чого телефонувати на гарячу лінію 0 800 501 482. Наприклад, якщо:


В СБУ пообіцяли, що вся отримана інформація буде оброблятися через номер довіри, а головне зберігатися в суворій конфіденційності. Варто відзначити, що ще кілька днів тому в ГУР Міноборони теж попереджали про те, що в планах російських окупантів проведення провокації і теракт на Великдень для нового вторгнення.

Такі дані потрапили в розпорядження розвідки операції об'єднаних сил від представників "другого армійського корпусу" окупантів. Очікувалось, що одна з таких провокацій може статися на Дебальцевському напрямку. Зокрема, йдеться про заплановане руйнування укріплень перших позицій, що не виключало втрати навіть серед цивільного населення.

Раніше "Hyser" писав про те, що вертольоти ЗСУ показали, як зустрінуть російські війська в разі атаки.

Також наш портал повідомляв, що Росія знову "буянить" біля кордонів України, ніби готується до наступу.

Нагадуємо, що президент України Володимир Зеленський запропонував Путін зустрітися у Ватикані.