Стало відомо, кому з українських водіїв можна не турбуватися про так звані "листи щастя".

Урядом було прийнято рішення не відправляти їх тим водіям-порушникам, які відразу сплатили штраф. Відповідний законопроект був схвалений Верховною Радою у другому читанні. Всього його підтримали 305 народних депутатів, пише "РБК-Україна".


Це означає, що в майбутньому постанову про накладення адмінстягнення будуть відправляти водієві-порушнику в тому випадку, якщо не була проведена сплата хоча б 50% розміру штрафу протягом 10 днів з дня його винесення.

А якщо штраф за порушення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування автомобілів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), був оплачений, то "лист щастя" порушнику відправлятися не буде. При цьому борг перед державою буде вважатися виконаним.


Також, згідно з новим законопроектом, допустима сплата штрафу за повідомленням про притягнення до адмінвідповідальності, яке уповноважений чиновник залишив на місці вчинення порушення на лобовому склі автомобіля. Таким чином, щоб не отримати "лист щастя", потрібно сплатити мінімум 50% від загальної суми отриманого штрафу протягом 10 днів з дня вчинення порушення.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерти підказали водіям, яким чином можна уникнути штрафу при зупинці поліцейським авто.

Також наш портал повідомляв, що закон про доступне розмитнення євроблях відправили Зеленському на підпис.

Нагадуємо, що українцям розповіли, як аферисти розводять на покупці машин з Європи і США.