Українські прикордонники готуються до того, що на Великдень в країну прибуде безліч людей

Вже цієї неділі, 2 травня, українці святкуватимуть Великдень. У зв'язку з цим прикордонна служба готується до збільшення потоку пасажирів за допомогою збільшення кількості нарядів на пунктах пропуску. Про це повідомляє iнформаційний портал "РБК-Україна".

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейненко розповів, що вже сьогодні на кордонах спостерігається збільшена кількість пасажирів на західній частині українського кордону.

Найбільша кількість прибуваючих йде з Польщі, збільшене навантаження фіксується на пунктах пропуску "Ягодин", "Рава-Руська", "Краковець", а також трохи більше людей почало прибувати з Угорщини.

У зв'язку з цим в керівництві ДПС прийняли рішення про збільшення особового складу на змінах прикордонних нарядів. Дейненко зазначив, що те ж саме зробили на митниці.

Крім цього в прикордонній службі зазначили, що з того моменту, до в Україні почалася пандемія, кількість людей, які перетинають кордон, істотно знизилася. У 2020 році навіть був зафіксований антирекорд, коли всього 5,8 осіб перетнули кордон України за одну добу.

Сьогодні ж пасажиропотік коливається у значень від 60 до 70 тисяч осіб на добу. Водночас зменшилася кількість пасажирів, які перетинають кордони з боку окупованого Криму та Росії. З Криму, наприклад, щодня надходить всього від 800 до 900 осіб.

Під кінець глава прикордонної служби заявив про те, що критичного зростання пасажиропотоку з Росії у зв'язку з Великоднем у відомстві не прогнозують.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, які обмеження діятимуть під час богослужінь на Великдень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям нагадали, що категорично заборонено робити в чистий Четвер.

Також "Hyser" писав, що експерти розповіли українцям, як правильно освятить великодні кошики.