Експерти заявляють про те, що війська РФ залишили собі можливість повернуться до наших кордонів

Не так давно Російська Федерація відвела практично все війська від кордонів з Україною, однак експерти запевняють, що на цьому все не закінчиться. Радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24"заявив про те, що наприкінці липня Збройні Сили РФ знову почнуть підводити війська до українських кордонів у рамках навчань "Захід-2021".

Він звернув увагу на те, що незважаючи на те, що в цілому Росія відвела війська, якщо взяти конкретні цифри, то виявиться, що було відведено всього від 30 до 50 відсотків особового складу. Крім того, на кордоні з Україною залишилася величезна кількість віяної техніки, відвели також невелику частину.

З одного боку, інформацію про відведення військ можна сприймати як хорошу новину, а з іншого — як тривожний сигнал, оскільки з урахуванням техніки, що залишилася, і особового складу російські війська зможуть дуже швидко повернуться. Експерт припустив, що стягувати війська будуть в кінця липня, щоб взяти участь в російсько-білоруських навчання "Захід-2021".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на одному з українських військових полігонів, розташованому в Херсонській області, бойову підготовку пройшли екіпажі тактичних ракетних комплексів "Точка-У".

Повідомляється, що в рамках навчань екіпажі вийшли на точку бойового застосування і використовували топографічну прив'язку перед здійсненням умовного пуску по місцях завантаження на судні морського десанту передбачуваного противника і десанту на вертольоті.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що президент України Зеленський запропонував Путіну зустріч у Ватикані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі з'явився ролик, на якому видно, як ЗСУ завдали удару по позиціях ДНР.

Також "Hyser" писав, що Міністр закордонних справ РФ Лавров зробив заяву щодо можливості уникнути повноцінної війни між Росією і Україною.