На бойову полігоні в Херсонській області пройшли бойову підготовку екіпажі тактичних ракетних комплексів "Точка-У".

Про це повідомляє сайт Міністерства оборони.

Відзначається, що під час навчань екіпажі вийшли в район бойового застосування та здійснили топографічну прив’язку перед проведенням умовних пусків по місцях завантаження на кораблі морського десанту умовного противника, а також тактичного десанту на гелікоптери.

Під час тренування батареї за сигналом швидко здійснили марш, зайняли вогневі позиції та розгорнулися, після чого оператори відпрацювали точне наведення на цілі.

Міноборони повідомило, що після першого етапу навчань воїни-ракетники "продемонстрували швидкий відхід і зміну вогневих позицій". Наприкінці тренувань екіпажі під прикриттям димової завіси приховано вирушили до районів зосередження.

"Всі без виключення" підрозділи на південному напрямку вздовж межі з тимчасово окупованою територією Криму "системно займаються підвищенням спроможностей".

Нагадаємо, що журналіст Юрій Бутусов у соціальній мережі написав, что росія біля українського кордону розгорнула мінімум ще олну дивізію.

Росія оголосила про розгортання нової 20-ї мотострілецької дивізії в Камишині і Волгограді, в безпосередній близькості від кордонів України, 8-ї армії Південного військового округу, в зоні відповідальності якої — окупований Донбас. При цьому одне з кращих російських з'єднань — 56-та десантно-штурмова бригада перекинута з Камишина до Криму, що знаходиться недалеко на базі в Феодосії, а на базі 20-ї бригади в Волгограді і Камишині розгортається ціла дивізія. Це означає розгортання не менше 4−6 нових батальйонно-тактичних груп із засобами посилення, які можуть досягти наших кордонів своїм ходом — від Волгограда лишень 400 км, від Камишина — 600.

На полігоні Погоново під Воронежем, за 250 км від кордону з Харківською областю України, Росія зберігає табір бойової техніки 74-ї мотострілецької бригади Центрального військового округу.

Раніше Hyser писав про те, що з'явилась нова інформація щодо зустрічі Зеленського та Путіна.

Також Hyser повідомляв, що Зеленський пропонує Путіну зустрітися у Ватикані.

Нагадаємо, що Зеленський прокоментував ймовірність атаки Росії з боку Крима.