Країна-агресор тільки удала, що відвела війська від кордонів України

Про те, що Російська Федерація розгорнула біля рубежів нашої країни як мінімум ще одну дивізію, в соціальній мережі Facebook пише журналіст Юрій Бутусов.

Зокрема, РФ перемістила ближче до України, на Донбас, нову 20-ту мотострілецьку дивізію, місце основної дислокації якої - Волгоград і Камишин. Ще одне угруповання противника, а це 56-та десантна штурмова бригада з Камишина, перекинута на базу до Феодосії, яка знаходиться в анексованому Криму. Тим часом у Волгограді та Камишині розгортається ще одна дивізія. Таким чином, виходить, що до переміщення готується близько 6 нових батальйонних тактичних груп РФ, які зможуть швидко досягти України, оскільки від Камишина до кордонів нашої країни - 600 кілометрів, а від Волгограда - 400 кілометрів.

Навчання РФ в Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.
Навчання РФ в Криму. Фото: скріншот YouTube-відео.

Крім цього, за 250 кілометрів від Харківської області, у Воронежі, в очікуванні стоїть ще й 74-а мотострілецька бригада Центрального військового округу РФ. За офіційною інформацією Кремля, її нібито готують для навчань в рамках маневрів "Захід-2021", які повинні пройти тільки у вересні поточного року. Виходить, що влада РФ вирішила заздалегідь не "світити" свої сили біля кордонів України, але підготувати боєготові підрозділи так, щоб вони протягом однієї ночі могли досягти території нашої країни. Все це зроблено для того, для недопущення попереджувальних заяв країн Північноатлантичного Альянсу, і забезпечити собі оперативну раптовість і тактичну перевагу.

Нагадаємо, що в понеділок, 26 квітня, Володимир Путін підписав указ про проведення в Російській Федерації щорічних військових зборів резервістів.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський прокоментував ймовірність атаки з боку Росії в Криму.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що з'явилася нова інформація щодо можливої зустрічі лідерів України та Росії - Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

А до цього ми розповідали про те, що нардепу від України поки не дадуть виступати в Парламентській асамблеї Ради Європи.