ЗСУ продемонстрували свою повну готовність до повітряної атаки з боку Росії.

У зоні проведення операції Об'єднаних сил пройшли масштабні навчання передових авіанаводчиків і груп бойового управління вертольотів. Прес-служба Міністерства оборони України поділилася вражаючими кадрами з цих навчань у Facebook.


Уточнюється, що тренування українських військових були організовані на одному з аеродромів в Донецькій області. Саме в цій місцевості воїни вправлялися в авіанаведенні екіпажів Мі-8 на наземні цілі для умовного знищення ворога.

Зі слів передового авіаційного навідника Віталія, всі вправи з курсу бойової підготовки, а також необхідні нормативи військові виконали на відмінно. Варто відзначити, що з урахуванням того, що командування Об'єднаних сил не порушує Мінські домовленості, в ході тренування не було задіяно авіаційне озброєння.

вертольоти ЗСУ на Донбасі показали, як будуть знищувати наземні ворожі цілі, фото: прес-служба Міністерства оборони України

вийшли вельми видовищні фото з цих навчань, фото: прес-служба Міністерства оборони України

Однак якщо атака з боку Росії все-таки відбудеться, то судячи з результатів цього тренування, армійська авіація, як і інші підрозділи ЗСУ, впорається зі своїм завданням і допоможе захистити кордони нашої країни. Між іншим, подібні тренування проводяться постійно.


Раніше "Hyser" писав про те, що ЗСУ показали вогняний удар по кублу "ДНР".

Також наш портал повідомляв, що на Донбасі сталася трагедія - підірвався військовий автомобіль ЗСУ.

Нагадуємо, що у зоні проведення АТО зафіксовано зменшення кількості обстрілів з боку противника, але невідомо, скільки триватиме затишшя.