Катер берегової охорони США Hamilton був помічений у Чорному морі.

Уточнюється, що дане судно прибуло в Чорне море для підтримки союзників і партнерів НАТО 27 квітня 2021 року. Відповідну заяву зробила прес-служба Шостого флоту США, пише "ЛІГА.Бізнес"


Примітно, що з 2008 року жоден катер берегової охорони США не входив в Чорне море. Попередні два візити здійснював катер "Даллас" в 1995 і 2008 роках.

До речі, катери берегової охорони класу Hamilton були створені для боротьби з підводними човнами під час холодної війни, але зараз у них вже інше призначення. Конкретно в цьому випадку Hamilton буде виконувати завдання з підтримки союзників і партнерів США по НАТО.


Варто відзначити, що технічна сторона Hamilton вражає. Наприклад, довжина даного катера становить 115 метрів, а оснащений він гарматами OTO Melara 76 мм, двома Mk38 25 мм, Phalanx CIWS 20 мм і шістьма кулеметами 50 калібру. Ці катери навіть здатні приймати вертольоти MH-65.

Та й в цілому катери Hamilton особливі тим, що досить універсальні і можуть виконувати різні операції, в тому числі оборонні, правоохоронні, пошуково-рятувальні та дослідницькі. Найчастіше ці катери зустрічаються в складі авіаносних груп.

До слова, крім катера Hamilton в Чорне море попрямував ще один американський патрульний катер берегової охорони класу "Гамільтон". Він теж працюватиме з"союзниками НАТО і партнерами в регіоні".

Раніше "Hyser" писав про те, що у Пентагоні висловилися щодо загрози біля кордонів України.

Також наш портал повідомляв, що Володимир Зеленський зробив серйозну заяву про атаку на Україну.

Нагадуємо, що у США мають намір продовжувати підтримку України, в тому числі летальними оборонними системами.