У Росії зробили чергову заяву щодо можливості війни з Україною

Незважаючи на деяку деескалацію ситуації на сході України, відносини між нашою країною і Російською Федерацією як і раніше залишаються натягнутими. У зв'язку з цим політики що з української, що з російської сторони регулярно роблять заяви щодо ситуації, що склалася. На цей раз інтерв'ю російським ЗМІ дав глава Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров.

У цьому інтерв'ю політик заявив, що якщо це залежить від Росії і керівництв самопроголошених республік на сході України, то, з урахуванням наявного розуміння принципових підходів, повномасштабної війни між Україною і Росією можна і потрібно уникнути.

Одночасно з тим, Лавров заявив, що за дії президент України Володимира Зеленського, на відміну від дій Росії і самопроголошених Л/ДНР, він ручатися не може. Він заявив, що за "зовнішніми ознаками" для Зеленського зараз основний пріоритет — утриматися при владі, і за це він готовий йти на все, в тому числі і на "потурання неонацистам і ультрарадикалам, які продовжують називати ополченців Донбасу терористами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський не відмовляється від ідеї особистої зустрічі в президентом РФ Володимиром Путіним і пропонуємо йому все нові місця для зустрічей. Цього разу український президент запропонував російському лідеру зустріч у Римі, у присутності Папи Римського, тобто прямо у Ватикані.

Свій вибір Зеленський зумовив тим, що Святий Престал сам по собі являє собою моральний авторитет, який протягом довгих років виконував роль неупередженого посередника.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Зеленський заявив, що Україна як і раніше в будь-який момент може очікувати атаки з боку Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава ОП Єрмак розповів про те, як пройде зустріч Зеленського і Путіна.

Також "Hyser" писав, що у Росії озвучили подробиці підготовки до зустрічі між Зеленським і Путіним.