Народний депутат від фракції "Слуга народу" пропонує змінити прожитковий мінімум

На сьогоднішній день в Україні окремо існує кілька видів прожиткового мінімуму, однак голова комітету в парламенті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова вважає, що від такої системи потрібно відмовитися на користь єдиного, але реального прожиткового мінімуму, який залежить від середньої зарплати по країні. Про це вона заявила в інтерв'ю інформаційному порталу "РБК-Україна".

Третьякова запропонувала законопроект № 3515, який передбачає зв'язок прожиткового мінімуму з середнім по країні рівнем заробітної плати. Вона пропонує, щоб спочатку прожитковий мінімум становив 40 відсотків від середньої зарплати, але по-хорошому має бути близько 60 відсотків. Законопроект також передбачає, що за 10 років рівень буде рости на 1 відсоток щороку, до 50 відсотків. Відразу таке значення зробити не вийде, оскільки це надасть занадто велике навантаження на державний бюджет.

Крім того, Третьякова пропонує, щоб на базі Міністерстві соціальної політики було створено спеціальне демографічне агентство, яке буде займатися дослідженням різних видів домогосподарств з різними рівнями доходів і проводити з ними опитування.

Таким чином уряд чітко буде розуміти, скільки сім'я витрачає на те, щоб утримувати одного члена домогосподарства, і не буде необхідності спиратися на приблизні дані опубліковані Міністерством економічного розвитку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, хто з українців отримає найбільші виплати по безробіттю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерт підказав українцям, як можна знизити борги за комунальні платежі.

Також "Hyser" писав, що експерти пояснили українцям, що означатиме прийняття закону про "податкову амністію".