У Міністерстві соціальної політики заявляють про те, що ситуація плачевна

Незабаром у Верховній Раді України повинні розглянути запропоновану Мінсоцполітики пенсійну реформу. Глава відомства, Марина Лазебна вважає, що якщо її не провести, то краще точно не стане. Про це вона заявила в ефірі "24 канали".

Міністр соціальної політики заявила, що в нашій країні потрібно якомога швидше вводити другий рівень пенсійних виплат, оскільки солідарна система вже не здатна виконувати свою функцію через те, що на одного працевлаштованого в Україні припадає один одержувач пенсії.

Якщо демографічна ситуація залишиться такою ж і надалі, то все буде ще гірше, тому сподіватися на солідарну систему не доводиться. Це означає, що для того, щоб забезпечити населення хорошими пенсіями, необхідно вводити другий рівень пенсій.

Крім того, в Мінсоцполітики поняття не мають, яким чином фінансувати Пенсійний фонд, навіть незважаючи на те, що одержувачі пенсій отримують виплати набагато менші, ніж повинні. Близько 60 відсотків літніх українців отримують менше трьох тисяч гривень на місяць, вже не кажучи про те, що деякі пенсіонери не отримують і двох тисяч на місяць.

Лазебна звернула увагу на те, що солідарна пенсійна система — це не стільки система пенсій, скільки система "соціальної допомоги", а на її думку пенсія — це те, що людина відкладає на старість, а потім витрачає.

Якщо нічого не зміниться, то можна зробити висновок, що розрив між заробітними платами і пенсійними виплатами буде тільки збільшитися, і навіть незважаючи на те, що сьогодні пенсіонери отримують всього 27 відсотків від своєї зарплати, надалі цей відсоток буде падати.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що прем'єр обнадіяв українців заявою про тарифи на ЖКП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українських пенсіонерів попередили про те, що тепер виплати будуть видаватися тільки через банки.

Також "Hyser" писав, що українським одержувачам пенсій розповіли графік, за яким їх виплати будуть змінюватися в поточному році.