У Туреччині було прийнято рішення посилити карантинні обмеження.

Це крайні заходи у зв'язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні. Уточнюється, що повний локдаун в Туреччині вводиться з четверга, 29 квітня, і діятиме до 17 травня. Весь цей час ресторани і шопінг-молли будуть закриті, а проїзд у транспорті буде дозволений лише при наявності спецпропуску, пише "Оглядач".


Дана новина стривожила українських туристів, які запланували свою відпустку в Туреччині - вона залишається однією з найпопулярніших курортних країн, але кордони її тимчасово будуть закриті. Експерти розповіли, чи варто хвилюватися тим, хто вже запланував відпочинок у цій країні.

В першу чергу варто відзначити карантинні обмеження, які будуть діяти в зазначений термін:


Однак українські туроператори запевняють, що туристам турбуватися нема про що, оскільки всі перераховані вище обмеження в першу чергу стосуються місцевих жителів. Для пояснення, готелі будуть працювати в звичайному режимі, тому скасовувати відпочинок не варто. До того ж туристи матимуть можливість вільно пересуватися між містами без скупчення людей, відвідувати історичні музеї та інші туристичні об'єкти Туреччини.

Також в найкоротші терміни повинні вакцинувати персонал готелів, що зробить відпочинок туристів ще більш безпечним. І так, навіть для туристів не працюватимуть шопінг-моли і ресторани, але їжу, як і раніше, можна буде замовити навинос.

Раніше "Hyser" писав про те, що Кличко особисто звернувся до українців щодо скасування локдауну в Києві.

Також наш портал повідомляв, що глава МОЗ Максим Степанов розповів про тривожні наслідки Великодня і травневих свят.

Нагадуємо, що одна з областей України покинула "червону зону", що тепер буде відкрито знову.