Вже не перший тиждень експерти, політики та ЗМІ говорять про можливу зустріч президента України Володимира Зеленського з главою Кремля Володимиром Путіним. Глави держав і самі робили гучні заяви з цього приводу.

Зеленський пропонував Путіну зустрітися на Донбасі, щоб той своїми очима побачив трагедію і біль людей, що живуть у війні. Президент РФ у свою чергу запрошував українського главу в Москву.

Нещодавно в Росії зробили нову заяву з приводу зустрічі двох глав держав. Так У Кремлі повідомили, що ведуть підготовку. Але місце зустрічі, дату і час поки не визначили. Таку гучну заяву зробив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

За словами Пєскова, сторонам необхідно прояснити ще багато деталей щодо порядку можливої зустрічі двох президентів. Також він підкреслив, що під час зустрічі президенти не можуть говорити про конфлікт на Донбасі.

"Такий діалог може стосуватися тільки тематики двосторонніх відносин. Діалог не може здійснюватися виходячи з цілей пошуків врегулювання конфлікту на південному сході України", - розповів Дмитро Пєсков про можливі теми зустрічі.

Як зазначив прессекретар Путіна, глава РФ зацікавлений у налагодженні добрих відносин з усіма країнами, особливо сусідами. Крім цього він повідомив, що Україна поки не пропонувала конкретні майданчики для можливої зустрічі Зеленського і Путіна.

"Мені невідомо про те, що якісь конкретні пропозиції транслювалися з Києва до Москви. І якщо ми правильно зрозуміли, президент України говорив, що Донбас потрібно обговорювати. Для цього потрібна зустріч. Це не зовсім корелюється з уявленнями президента Росії про наповнення такої зустрічі", - заявив Дмитро Пєсков.

Попри те, що в Кремлі зробили заяву. Ясності в даному питанні все ще немає. Чи буде зустріч двох президентів, невідомо. Кремль всіма способами намагається відкрутитися і заперечує свою причетність до війни на сході України.

Раніше "Нyser" писав про те, що у Кремлі негативно відреагували на нову пропозицію Зеленського.

Також наш портал повідомляв, Зеленський різко відповів на пропозицію Путіна вести переговори по Донбасу з представниками "республік".

Нагадуємо, в офісі президента розповіли, чи планується запрошення президента Росії до Києва.