В Україні продають своєрідну модифікацію ЗАЗ-966

В Instagram-каналі гурту "autobazar_ua1", автовласник з Дніпра виставив на реалізацію "монстра", зібраного, схоже, з усього що було під рукою, і пофарбованого в дикі кольори, які йому підказала запалена фантазія.

Зокрема, до покупки пропонується ЗАЗ-966, 1976 року випуску, з 16-клапанним бензиновим двигуном об'ємом 1,6 літра від ВАЗ-2112, механічною коробкою передач від того ж донора, підвіскою від ВАЗ-2108, задньою балкою від ВАЗ-2112, сидіннями водія і пасажира від Мерседес С180, фарами від ВАЗ-21213, рідними ліхтарями, бамперами від ВАЗ-2113, бензобаком від ВАЗ-2112, саморобними порогами з металу товщиною в 1,5 міліметра, розширеними арками та універсальним антикрилом невідомого походження.

При цьому з салону викинуті задні пасажирські сидіння і замість них встановлена потужна акустична система. Приладова панель повністю змінена, але все ще знаходиться в стадії доопрацювання. Двигун з дефолтного місця перенесений вперед, мабуть, для того, щоб звільнити місце для сабвуфера. Пробіг цього "дива інженерної думки" складає всього лише 34 000 кілометрів, а просять за цей "Запорожець" кислотного кольору жалюгідних 7 777 доларів США, що за офіційним курсом НБУ становить майже 217 000 гривень.

Відзначимо, що в описі цього дивного лота досить багато неточностей, наприклад модель ЗАЗ-966 вже не випускалася в 1976 році, оскільки їй на зміну прийшов ЗАЗ-968. Також викликає сумніви якість збірки - судячи з усього все робилося після рясного узливання в покинутому гаражі.

Втім, побачити цей "космічний корабель" можна трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон, що передбачає доступне розмитнення "євроблях".

Також раніше наш портал повідомляв про те, що у завареному гаражі знайшли "Запорожець", який попри 30-річний вік ще перебуває в ідеальному стані.

А до цього ми розповідали про те, як з мотоцикла "Урал", прибравши все зайве, але додавши трохи грошей, зібрати швидкісний "кафе-рейсер".