Кремль не заспокоївся й оголосив про військові збори

Про те, що в Російській Федерації опублікували указ, згідно з яким на військові збори скликають громадян, які перебувають у запасі, пише видання "Українська правда".

Зокрема, в тексті документа уточнюється, що призову на проходження військових зборів в ФСБ і збройних силах Росії підлягають громадяни РФ, які перебувають в запасі, а органам виконавчої влади суб'єктів Федерації доручили забезпечити належне виконання необхідних заходів, пов'язаних з проведенням цих зборів.

Зазначимо, що минулого тижня в анексованому Криму вже проходили військові навчання Повітряно-десантних військ і підрозділів Південного військового округу Російської Федерації. Тоді до навчань залучили близько 10 000 осіб живої сили, 40 бойових суден і 20 кораблів технічної підтримки. Крім військовослужбовців, в активному етапі маневрів було залучено 1 200 одиниць військової техніки та озброєння.

Втім, наступного дня, якщо вірити Міністерству оборони Росії, пущені в дію в навчаннях війська почали повернення на постійні місця дислокації, шляхом вантажень на аеродромах, в залізничні склади, десантні кораблі та військово-транспортні літаки.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський запропонував Володимиру Путіну провести зустріч на українському Донбасі, і президент країни-агресора висловив аналогічне бажання, але з одним уточненням - все це має відбутися в Москві.

Втім, Володимир Зеленський вже передав завдання главі офісу Президента Андрію Єрмаку, щоб той залишався на зв'язку з адміністрацією, і вони спільно знайшли точки дотику, а також терміни, місце і місто, де глави двох країн все ж зможуть зустрітися.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський різко відповів на пропозицію глави РФ Володимира Путіна вести переговори по Донбасу з представниками "республік".

Також раніше наш портал повідомляв про те, що Володимир Зеленський заявив про встановлення "режиму повного припинення вогню" на Донбасі.

А до цього ми розповідали про те, що попри відведення військ РФ від кордонів нашої країни, все ще залишається серйозна загроза.