Експерти розповіли українцям про альтернативу лікам при підвищеному тиску

Величезна кількість людей по всій Україні страждає від проблеми підвищеного тиск, яку вирішувати, найчастіше, доводиться медикаментами. Однак, інформаційний портал "Голос.иа"розповів про те, що є й інші способи знизити тиск.

Кардіолог Ярослав Ашихмін розповів, що існує три способи, які дозволять впоратися з підвищеним тиском, і жоден з них не пов'язаний з прийомом ліків. Упор цих способів зроблений на обліку впливу деяких продуктів і харчових добавок.

Найефективнішим способом зниження тиску на тривалий час експерт вважає зниження солі в раціоні, оскільки саме сіль стає причиною затримки води в організмі. Крім того, велика кількість солі не дає повноцінно працювати багатьом ліків, що знижують тиск.

Другим важливим моментом в зниженні тиску є правильне і збалансоване харчування. Ашихмін приділяє особливу увагу спеціальній дієті DASH, основу якої складають фрукти і овочі, одночасно з утриманням від м'яса, ковбас і солі. Подібна дієта відноситься до середземноморського способу харчування.

Третій же спосіб зниження тиску полягає в тому, щоб пригнічувати підвищений тиск фізичною активністю. Експерт зазначив, що нерідко це допомагає пацієнтам. У зв'язку з цим він рекомендує вести здоровий спосіб життя і вживати до 400 грамів фруктів, ягід, овочів і цитрусових, завдяки чому напади підвищеного артеріального тиску зникнуть.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, скільки можна з'їсти паски, щоб не нашкодити здоров'ю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти розповіли, який напій дозволяє позбутися зайвої ваги.

Також "Hyser" писав, що лікарі розповіли, які крупи позитивно впливають на серцево-судинну систему.