У мережі показали "Запорожець", який незважаючи на 30-річний вік знаходиться в ідеальному стані

В Україні та багатьох інших країнах колишнього Радянського Союзу досі перебуває безліч капсул часу - гаражів або приміщень, в яких власники на довгі роки залишають або просто забувають свої автомобілі. За рахунок цього машини зазвичай знаходяться у відмінному стані, чим викликають інтерес у колекціонерів. Одну з подібних машин показав YouTube-блогер з каналу "Roma Urraco".

Так, в одному зі своїх роликів блогер показав цікаву капсулу часу. Справа в тому, що знайдений ЗАЗ-968М "Запорожець" був не просто закритий в гаражі, а заварений в ньому. При цьому сам гараж обнесений парканом, так що для того, щоб "визволити" автомобіль доведеться ламати паркан.

Машина була випущена ще в 1991 році, однак, незважаючи на те, що цьому "Запорожцю" вже близько тридцяти років, пробіг на одометрі становить всього лише 74 кілометрів. Таким чином, схоже, що "Запорожець" виїхав з салону і заїхав в гараж, де і простояв донедавна.

Таке відбувалося досить часто, оскільки більша частина "запорожців" — капсул часу-так звані"інвалідки". Такі машини видавалися державою людям з обмеженими можливостями, машини часто були пристосовані під потреби інваліда. Незважаючи на це, машини інвалідам найчастіше були ні до чого, тому вони відправлялися в гаражі, де стояли без діла довгі роки.

Проте, така консервація " Запорожця "робить його досить цінним, оскільки за рахунок" консервації " машина знаходиться в повністю ідеальному стані. Блогер навіть зазначив, що в салоні досі присутній запах нового автомобіля.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі продається знайдений в Латвії "Запорожець", за нього запросили величезну суму.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що автолюбителям показали унікальний передньомоторний " Запорожець "на базі"Оки".

Також "Hyser" писав, що український умілець перетворив класичний "Запорожець" на потужний позашляховик.