Попри відведення військ РФ від кордонів нашої країни, все ще залишається серйозна загроза

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю виданню "Financial Times".

За словами Зеленського, деескалація, хоч і є "маленькою перемогою" Києва і союзників нашої країни, цьому радіти рано, через те, що ситуація все ще залишається надзвичайно небезпечною: військовий конфлікт на Донбасі триває, і Збройні Сили Російської Федерації знаходяться біля кордонів України. Війська Росії, в тому числі й елемент психологічного тиску, але Україна готова до "неприємних сюрпризів", і обов'язково постарається їх уникнути.

Втім, глава України вважає, що є ще два варіанти: перший - внесення змін до чинного "мінського формату", а другий - створення власного, альтернативного способу домовленостей. Але існують проблеми з реагуванням - темп обраного курсу не дозволяє вносити правки, оскільки щодня змінюється склад учасників.

Донбас. Фото: скріншот YouTube-відео.
Донбас. Фото: скріншот YouTube-відео.

Зеленський також схвалив перспективу зустрічі Путіна і Джозефа Байдена після того, як президент США запросив свого російського колегу на переговори на початку цього місяця.

"Я впевнений, що вони не можуть вийти із зустрічі з порожніми руками, тому що, якщо саміт відбудеться, то швидше за все, буде кінцевий результат, нехай навіть і невеликий", - підкреслив Президент України.

Глава нашої країни не забув згадати, що бажав особистої двосторонньої зустрічі з Путіним, уточнивши що його "не хвилює місце проведення, це стосується тільки контексту". Однак Зеленський не погодився б з вимогою Кремля провести переговори з лідерами сепаратистів: "я не збираюся розмовляти з терористами, і на моєму місці це просто немислимо".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що пенсіонерка, що залишилася на анексованому Кримському півострові, поділилася думкою про російські "поліпшення".

Також раніше наш портал повідомляв про те, що офіційно працевлаштовані громадяни будуть не тільки погашати виплати нинішніх пенсіонерів, а й піклуватися про власну гідну старість.

А до цього ми розповідали про те, що у США вважаю: треба досить обережно ставитися до заяв Москви про відведення військ від кордонів України.