В Офісі президента розповіли, чи планується запрошення президента Росії до Києва

У той час як президент Росії Володимир Путин відмовив у зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським на Донбасі, в Офісі президента розповіли, чи запросять главу Кремля до Києва. Про це розповів Андрій Єрмак в інтерв'ю виданню "liga".

Так, за словами глави офісу президента Андрія Єрмака запрошення Володимира Путіна до Києва буде некоректним і тому такий варіант не розглядається.

"Ні, я вважаю це некоректним", - заявив Андрій Єрмак.

Варто нагадати, що напередодні глава держави Володимир Зеленський записав відеоролик, в якому звернувся до глави Кремля Володимира Путіна російською мовою з пропозицією зустрітися на Донбасі, де йдуть бойові дії. Незабаром президент Росії відреагував на звернення глави України, проте відмовив у зустрічі на Донбасі і у відповідь запросив його до Москви.

У той же час перший президент України і голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що Володимир Зеленський не поїде в Москву для ведення переговорів по Донбасу. Він зазначив, що якщо Володимир Путін зважитися на переговори про ставлення наших країн, то вони можуть бути проведені тільки на нейтральній території. За словами Кравчука це могла б бути Фінляндія або Швейцарія, але точно не країна-агресор.

Крім того Леонід Кравчук заявив, що Білорусь фактично підпорядкована Росії і тому проведення переговорів у Мінську не є можливим. Він зазначив, що для переговорів по Донбасу необхідно вибрати іншу країну, оскільки ні він, ні делегація в Білорусь їхати не буде.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Олександр Лукашенко розповів на чию сторону стане в разі повномасштабної війни між Україною і Росією.

Також наш портал інформував, що пенсіонерка з Криму розповіла, як живеться на півострові після окупації.

Нагадаємо, що глава держави Володимир Зеленський прокоментував відведення російських військ і техніки від українського кордону.