У Києві було прийнято рішення посилити заходи карантину на Великдень.

У Києві на Вербну неділю було зафіксовано величезну кількість порушень заходів карантину. Тому влада прийняла рішення посилити карантин на Великдень. Це вимушені заходи, щоб не спровокувати черговий спалах хвороби і не погіршити ситуацію в столиці. Тому людей просять поставитися до цього з розумінням і більше не порушувати карантин. Тому що це може бути чревате негативними наслідками.

Про це повідомив глава Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефір телеканалу "Україна 24".

«Ми сьогодні провели рейд по всіх церквах. І побачили, що попередні домовленості, які були складені в четвер і п'ятницю, на жаль, не дотримувалися: великі скупчення людей, відсутність дистанції, відсутність масочного режиму при проведенні богослужінь. Тому на Великдень будемо проводити додаткові заходи, будемо встановлювати додаткові пости для дотримання режимів», - зазначив він.

Також Рубан нагадав, що областях, які знаходяться в "червоній зоні" взагалі заборонено проведення будь-яких свят і заходів. Тому про це не варто забувати. А хто буде порушувати цю заборону - буде покараний, так як він несе пряму загрозу життю багатьох людей.

В першу чергу в державі передбачені штрафи для громадян, які не дотримуються правил безпеки в карантин. Розмір штрафів варіюється від 170 до 220 грн.

Крім того на ті заклади, які також порушуватимуть правила карантину, накладатимуться штрафні санкції. І в цьому випадку мова йтиме про куди більші штрафи. Тому краще не порушувати правил карантину, щоб убезпечити себе.

Раніше Hyser писав про те, що одна з областей України покинула "червону зону", що тепер буде відкрито знову.

Також писали, що у Франції стався гучний скандал з вакцинацією, просто переплутали.

Нагадавши, як працюватимуть храми на Великдень в умовах карантину.