У Пенсійному фонді розповіли українцям, як подавати заявки на автоматичне призначення пенсії

В українців з'явилася можливість подати заявку на автоматичне призначення пенсії. Майбутнім пенсіонерам не потрібно відстоювати черги і збирати довідки, а всього лише зайти на портал Пенсійного фонду і виконати кілька простих кроків навіть не встаючи з улюбленого дивана. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.

У зв'язку з введенням в Україні Електронної трудової книжки майбутні пенсіонери можуть не звертатися до органів Пенсійного фонду для призначення пенсії. Для цього достатньо зайти на портал ПФУ і заздалегідь подати заявку.

Для цього потрібно спочатку авторизуватися на порталі Фонду за допомогою кваліфікованого електронного підпису (Кеп), а потім заповнити анкету-заяву, в якій потрібно буде вказати інформацію про себе, дані щодо обраного способу отримання пенсійного посвідчення та виплат. Далі необхідно прикріпити скановані копії документів (обов'язкові і ті, які на вашу думку потрібні для підтвердження права на отримання пільг і доплат). Після цього необхідно підписати анкету за допомогою кваліфікованого електронного підпису та відправити її до органу ПФУ.

У Пенсійному фонді в свою чергу заздалегідь перевірять надану інформацію, а людина по досягненню пенсійного віку буде проінформований про призначення пенсії за допомогою СМС або в особистому кабінеті на порталі Фонду.

Також у Пенсійному фонді зазначили, що українці вже почали активно використовувати Сервіс. Так, станом на 13 квітня 2021 року було подано 80,3 тисячі анкет для призначення пенсії.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українським пенсіонерам показали графік підвищення пенсій на 2021 рік.

Також наш портал інформував, що експерти прогнозують підвищення середньої зарплати до кінця року майже на 4 тисячі гривень.

Нагадаємо, що у Мінсоцполітики розповіли українцям, як за кілька хвилин дізнатися розмір своєї майбутньої пенсії.