В Україні модель адаптивного карантину на час травневих свят змінюватися не буде, оскільки продемонструвала свою ефективність. Посилювати обмеження не будуть.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на сторінці у Facebook у неділю, 25 квітня.

Глава Кабміну вважає, що не можна затьмарити настільки важливе для українців свято зростанням захворюваності.

"Наближаються важливі для українців свята, і важливо, щоб радість від їх святкування не затьмарило зростання захворюваності. Уряд не буде на травневі свята змінювати модель адаптивного карантину, оскільки вона демонструє свою дієвість", - зазначив глава уряду.

Як відомо, прем'єр-міністр зустрівся з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, щоб обговорити питання, як проходитимуть свята під час карантину. Представники ВРЦіРО погодилися з карантинними правилами, які запропонував уряд.

МОЗ звертається до всіх релігійних закладів проводити онлайн богослужіння для віруючих, збільшити кількість сесій благословення і зменшити їх тривалість, зафіксувати вхідні двері на територію і в приміщеннях храмів, щоб забезпечити повітрообмін всередині приміщення.

"Щоб м'яко пройти період травневих свят, обговорив цього тижня питання дотримання карантину з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій. Ми цінуємо і дякуємо її членам за розуміння і сприяння у протидії поширенню коронавірусу", – додав Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр закликав українців проявити відповідальність, обережність і уникати масових скупчень на свята. На Великдень віруючі зможуть відвідати церкви, за умови дотримання дистанції та наявності захисних масок.

Крім цього, Денис Шмигаль зазначив, що на минулому тижні з червоної зони вже вийшли Чернівецька та Одеська області, де стабілізувалася динаміка захворюваності.

Якщо уряд побачить поліпшення, то вже на цьому тижні до них можуть приєднатися ще кілька областей.

Раніше "Нyser" писав про те, що у ПЦУ пояснили, як пройде святкування Великодня в умовах карантину.

Також наш портал повідомляв, українцям розповіли, як правильно святити паски під час карантину.

Нагадуємо, Одеська область вийшла з червоної карантинної зони.