Медики з'ясували крупи, які надають позитивний вплив на серце і судини

Про те, які звичайні каші експерти у сфері здорового харчування назвали найбільш корисними для серцево-судинної системи, пише видання "Телеграф".

Вживання в їжу банальної "вівсянки" надасть позитивний вплив на нервову і серцево-судинні системи, а також на легені. Крім цього, овес посприяє швидкому розщепленню жирів і прискорить метаболізм. А що містяться в вівсяній крупі рослинні білки та волокна, знизять рівень "поганого" холестерину, поліпшать роботу печінки, і відновлять слизову шлунково-кишкового тракту, знявши будь-яке запалення.

Ячмінна крупа, з якої варять перлову кашу, містить велику кількість рослинних волокон, що очищають стінки шлунково-кишкового тракту від шкідливих накопичень в кишківнику, і не допустить проблем зі стільцем. "Перловка" прискорить загальний розвиток дітей, впливаючи й на їх зростання, а літнім - надасть підтримку при лікуванні захворювань, викликаних загальним старінням організму, оскільки в ячмені міститься вітамін Е, що є натуральним антиоксидантом і омолоджує організм.

Каши, фото: скриншот
Каши, фото: скриншот

Пшенична крупа, завдяки вітамінам групи B і вітаміну PP, що грають особливу роль в регуляції роботи основних систем організму. Таким чином, "пшонка" скоректує роботу нервової системи й відновить слизові тканини, перешкодить випаданню волосся і стабілізує артеріальний тиск. Крім цього, пшоно - багате джерело мікроелементів, таких як залізо, марганець, магній, калій і натрій.

Гречана каша досить багата рослинними білками, але головне - ця крупа просто "лідер" по вмісту залозу, основного інгредієнта, необхідного для створення червоних кров'яних тілець - еритроцитів, що відповідають за рівень гемоглобіну в крові, і насичують тканини організму киснем. Але є ще й калій - він допомагає утримувати оптимальний кров'яний тиск, а магній - контролювати нормальну вагу. Тобто, на думку лікарів, "гречку" дуже корисно їсти людям, що страждають на цукровий діабет, які мають неполадки в серцево-судинній системі та відрізняються зайвою повнотою.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що чай, випитий на наступний день після заварювання, може завдати не менше шкоди, ніж зіпсована їжа.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що дієтолог розповіла, в чому небезпека знежирених продуктів для здоров'я людини.

А до цього ми розповідали про те, що деякі каші можуть бути небезпечні для шлунка через вміст в них такої речовини, як клейковина.