Самопроголошений президент Білорусі розповів, про що говорив з Володимиром Путіним

Про свої недавні переговори в Москві він повідомив, відповідаючи на запитання журналістів, пише видання "БЕЛТ".

За словами Лукашенка, мови не йшло про створення військової бази РФ в Білорусі, через те, що в "трьох хвилинах польоту" від російського Смоленська до білоруського Бобруйська у Росії вже є така база. До того ж згідно з "Договором про колективну безпеку" між РФ і Білоруссю, зона відповідальності білоруської армії - західний напрямок. У разі військової агресії, Білорусі достатньо стримати удар, а на "перших порах" цього достатньо, для того, щоб дати час розвернутися збройним силам Російської Федерації.

Лукашенко впевнений, що "дві - три" армії РФ обов'язково підтримають Білорусь, і для цього йому не потрібні військові бази. Втім, ніхто не повинен "паритися" з приводу баз, оскільки, на думку Лукашенка, ніхто ж не переживає, що в Румунії, Польщі та Німеччині знаходяться американські військові бази. А противники режиму Лукашенка "локшину вішають" не тому, що переживають про незалежність Білорусі, а тільки через те, що: "вони просто бояться, щоб ми, не дай Бог, з росіянами не домовилися і не об'єднали наші військові зусилля".

Олександр Лукашенко. Скріншот з відео на Youtube
Олександр Лукашенко. Скріншот з відео на Youtube
Олександр Лукашенко. Скріншот з відео на Youtube

Судячи з усього, Лукашенко припускає, що розгортання військових баз РФ в Білорусі просто черговий інформаційний привід для опозиції, щоб вона "вийшла і на вулицях кричала, що Росія захопила Білорусь". Борці за незалежність, як вважає "бацька", повинні сидіти в рідній країні, а перебуваючи за межами Білорусі, вони тільки показують, що готові здати свою батьківщину і вже її зрадили.

Повна версія інтерв'ю Олександра Лукашенка доступна трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що Володимир Зеленський не поїде в РФ на переговори з президентом РФ Володимиром Путіним.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що уряд, можливо, продовжить карантинні обмеження в Україні й після заявлених раніше дат.

А до цього ми розповідали про те, що окупаційні війська РФ планують цілу низку провокацій на цей Великдень.