Епідеміолог розповіла про чергову хвилю коронавірусу

Доктор медичних наук, професор-експерт ВООЗ з реагування на біологічні загрози, Наталія Виноград, в ефірі ток-шоу "Мир або війна", пояснила, коли в нашій країні очікувати ще одну, на цей раз, четверту хвилю пандемії коронавірусної інфекції.

За словами Наталії Виноград, точного прогнозу про те, як і коли в Україні зможуть коректно протистояти коронавірусу немає і не буде, через те, що глобальна епідемія проходить по всій планеті нерівномірно. Основним негативним фактором є те, що коронавірус безперервно еволюціонує і з'являються все нові штами інфекції. Таким чином, говорити про якийсь новий виток пандемії не має ніякого сенсу, тому, що і попередні ще не закінчилися, а зупинити захворюваність не допомагає навіть високий відсоток громадян, які пройшли вакцинацію.

Пандемія. Фото: скріншот YouTube-відео.
Пандемія. Фото: скріншот YouTube-відео.

Втім, підкреслює врач-епідеміолог, масова вакцинація має сенс, але не є основоположним методом - це не перша лінія оборони. Основними ж повинні стати адекватні протиепідемічні вимоги, повноцінний епідеміологічний нагляд і дотримання всіх норм карантинних обмежень.

Також, після тривалих травневих свят у цьому році, Україну все ж можуть очікувати тривалі ускладнення ситуації з коронавірусною інфекцією, в тому випадку, якщо громадяни не будуть залишатися вдома, почнуть брати участь у масових заходах або відвідувати різні регіони нашої країни, поширюючи інфекцію.

Повна версія інтерв'ю Наталії Виноград доступна для перегляду трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що вартість 1 кВт-год при споживанні обсягу в більш ніж 500 кВт-год може піднятися в ціні з 1,68 до 2,5 гривні.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що відомий український дієтолог розповіла в чому небезпека знежирених продуктів для здоров'я людини.

А до цього ми розповідали про те, що столиця України і ще кілька областей, можливо покинуть "червоний" список епідемічної небезпеки найближчим часом.