У Мінсоцполітики пояснили, як з вересня 2021 року переводитимуть пенсійні виплати

Коментарі заступника голови Міністерства соціальної політики України Віталія Музиченка, що стосуються змін, опублікувала пресслужба соціального відомства в соціальній мережі Facebook.

За словами Музиченка, в Мінсоцполітики провели аналіз, і прийшли до висновку, що за останні кілька років кількість населення, яке отримує пенсійні або соціальні виплати через банківські установи тільки зросла, і лише близько 30 відсотків пенсіонерів отримують свої кошти через відділення "Укрпошти".

Тепер літні українці, до вересня цього року, зобов'язані самостійно вибрати один із сорока затверджених урядом банків, щоб і далі без затримок отримувати свої виплати. Отримувати пенсії за місцем проживання будуть тільки малорухливі категорії громадян, такі як: інваліди першої групи; особи, які досягли віку в 80 років, а також ті, хто потребує постійного стороннього догляду.

Однак, банківськими договорами передбачається, що здійснювати доставляння пенсій можуть і вони, але в цьому випадку витрати будуть лягати на самих одержувачів. В уряді сподіваються, що таке рішення дасть старт розвитку банківського сектора, зокрема, дозволить розширити мережу POS-терміналів, в тому числі й в сільській місцевості.

Черга до банкомату "Ощадбанку". Фото: скріншот YouTube-відео.
Черга до банкомату "Ощадбанку". Фото: скріншот YouTube-відео.

Також, переконують в Мінсоцполітики, оформити отримання пенсійних і соцвиплат на платіжну карту банку можна в кілька торкань. Для цього пенсіонер або одержувач соцдопомоги повинен вибрати банківську установу, звернутися туди, оформити відкриття рахунку, а інформація про рахунок надходить з банку автоматично, в той орган, який забезпечує виплату. У разі, якщо до вересня 2021 року рахунок так і не буде відкритий, ПФУ відкриє його самостійно, в державному "Ощадбанку".

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що з'явилася інформація щодо підвищення суми виплат лікарняних.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що почав працювати сервіс з автоматичного призначення пенсії для майбутніх пенсіонерів.

А до цього ми розповідали про те, як підвищаться зарплати українців з урахуванням поточних тенденцій.