Відомий український дієтолог розповів в чому небезпека знежирених продуктів для здоров'я людини.

Спеціаліст каже, що якщо на упаковці позначена нульова жирність, то вона досягнута штучним шляхом.

Найчастіше люди вважають, що знежирені продукти можна вживати в необмеженій кількості. Але це не вірне твердження, адже важливо враховувати не тільки відсоток жирності, але кількість з'їденого. Людина може почати переїдати, вважаючи, що "зайва" порція знежиреної їжі не зашкодить здоров'ю.

Крім того, з усього з'їденого люди отримують надмірну кількість шкідливих компонентів.

Коли звичайну їжу "перетворюють" в знежирену, губляться її смакові якості, які виробник компенсує додаванням не найкорисніших інгредієнтів. Наприклад, натуральні жири замінюються рослинними, до їх складу входять трансжири.

Регулярне вживання знежирених продуктів також може позначитися на зовнішності - погіршується якість шкіри і порушується робота організму людини. Лікарі радять віддавати перевагу натуральним продуктам, у яких середня жирність.

Нагадаємо, що в кінці 2010 року фахівці американської Асоціації дієтологів і британського центру харчування Шеффілдського університету провели ряд досліджень, в ході яких було доведено, що присутність знежирених продуктів в щоденному раціоні порушує обмін речовин.

Так як жири є основним "будівельним матеріалом" в організмі, то їх відсутність призведе до негативних наслідків для здоров'я. Вони ж відповідальні за теплоізоляцію і підтримку імунітету.

Дієтологи радять купувати сметану жирністю 10-15%, сир — 5%, молоко і кефір — 1,5–2,5%.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі назвали найнебезпечнішу харчову алергію у дітей.

Також Hyser повідомляв, що названи продукти і напої, які руйнують слизову шлунка.

Нагадаємо, що названа каша, яка може швидко угробити здоров'я - не їжте самі і не давайте дітям.