Російсько-окупаційні війська готують низку провокацій на Великдень. Також не виключений і теракт на території окупованого Донбасу.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба штабу ООС на сторінці в Facebook.

Зазначається, що про заплановані дії проросійських терористів українська розвідка дізналася від представників управління 2-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ.

Відомо, що перших провокацій проти України варто чекати вже цієї неділі, 25 квітня, коли православні християни відзначатимуть свято Вербну неділю.

Як підкреслюють в ООС, бойовики збираються використовувати озброєння і військову техніку.

Одна з провокацій може відбутися в Дебальцевському напрямку. Окупанти отримали вказівку від кураторів здійснити наступ з метою руйнування інженерно-фортифікаційного обладнання та нанесення втрат ЗСУ. У цьому місці позиція 7-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу.

Свій головний удар окупаційні війська Росії завдадуть на Великдень, 2 травня. Терористи планують теракт під час великодньої служби. Їх мета - церква Московського патріархату.

Такі дії можуть призвести до масових втрат серед парафіян церкви та місцевих громадян.

В ООС зазначають, всі дії спрямовані на те, щоб дискредитувати та звинуватити Україну, а потім вже безперешкодно вдертися на територію нашої країни.

"Зазначене дозволить Росії звинуватити Україну в нехтуванні моральними, релігійними принципами та геноциді власного народу, а також ввести на територію України регулярні війська ЗС Російської Федерації", — йдеться в повідомленні.

Залишається тільки сподіватися, що керівництву ЗСУ вдасться запобігти провокаціям і терактам російських найманців і захистити, як цивільне населення, так і українських військових.

Раніше "Нyser" писав про те, що генерал ВПС США зробив невтішну заяву про вторгнення РФ в Україну.

Також наш портал повідомляв, з'явилося відео російських ешелонів, що йдуть до України.

Нагадуємо, у Криму окупанти здійснили нічний рейд на будинки кримських татар.