У мережі показали унікальний експортний "Запорожець" , який довгий час стояв у гаражі

По всьому пострадянському простору автолюбитель досі знаходять "капсули часу" - старі автомобілі радянського виробництва, які на довгий час залишилися стояти в гаражі, забуті своїми власниками. Такі машини, однак, знаходять не тільки на території колишнього СРСР. Наприклад, на одному з британських портал з продажу автомобілів виставили на продаж ЗАЗ-965, знайдений в Латвії.

Легко забути, що в роки існування Радянського Союзу вітчизняні автомобілі досить активно експортувалися в країни Європи, і деякі з них користувалися чималою популярністю. Таким чином Заз експортував основну свою модель - "Запорожець".

Наприклад, ця виставлена на продаж машина є спеціальною експортною версією Заз-965АЕ "Запорожець", яка поставлялася в Чехословаччину. Примітно, що незважаючи на те, що автомобіль випущений в 1969 році, його пробіг становить всього 144 кілометри, за весь час "життя" автомобіль тільки раз виїжджав з гаража для проведення техогляду в 1987 році.

Запорожець-капсула часу. Фото: Car and Classic

Видно, що "Запорожець" знаходиться в ідеальному стані. Лакофарбове покриття як нове, на кузові немає слідів іржі. Судячи з усього, за малий пробіг, Ідеальний стан і певну ексклюзивність такого автомобіля за нього просять 8 тисяч фунтів, що в гривнях становить близько 315 тисяч. В Україні, звичайно, за таке гроші "Запорожець" купувати ніхто не збирається, проте в Європі, можливо, все-таки знайдеться цінитель радянських автомобілів, який його купить.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали фотографії оновленої Skoda Fabia, яка здивувала автолюбителів спортивним дизайном.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що український автолюбитель перетворив класичний "Запорожець" на повноцінний позашляховик.

Також "Hyser" писав, що відомий виробник смартфонів Huawei представив свій перший електрокар.