У Росії планують відкрити перший "Сталін-центр".

У Росії в Нижегородській області в місті Бор планують відкрити перший "Сталін-центр". З такою ініціативою виступили місцеві комуністи.

За задумом комуністів, "Сталін-центр" повинен буде стати найбільшим в Росії музеєм, присвяченим Йосипу Сталіну, в ньому будуть зали, присвячені різним періодам його життя. Закласти перший камінь КПРФ має намір 8 березня, також планується закласти капсулу часу з датою розкриття 9 травня 2045 року, в день 100-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

У будівлі планується зробити кілька експозиційних залів. Як розповідають ініціатори цієї ідеї, що кожна кімната буде присвячена кільком рокам життя Сталіна.

За даними Нижегородського відділення КПРФ, 8 травня в місті Бор закладуть перший камінь в будівництво "Сталін-центру" - житлового будинку з музеєм, присвяченим Йосипу Сталіну.

Відзначимо, що в Росії в різних містах є невеликі центри, які якраз присвячені Сталіну. У них зібрані плакати, книги, буклети тих часів. Історичної цінності в них мало, це більше як нагадування про минулі роки.

Розробники нового "Сталін-центру" дуже відповідально підійшли до свого задуму. На своєму офіційному сайті вони вже встигли опублікувати ескіз будівлі. Планується будівництво триповерхового особняка, щоб була можливість розмістити всі кімнати і експозиції. А ось на даху будівлі організатори думають розмістити велику терасу.

Поки не повідомляється про те, що виступає спонсором цієї ідеї і як швидко вона буде реалізована. Швидше за все, фінансування відбуватиметься з державного бюджету. Можливо, що будуть якісь внески від приватних осіб.

Раніше Hyser писав про те, що у Держдумі заявили про нового президента РФ, поверне Донбас і вибачиться перед усіма.

Також писали, що Росія відводить війська від українських кордонів.

Нагадаємо, що Кулеба підказав ЄС, як помститися Росії.